N. Simon Barbara: A skorpió szíve
2024. augusztus 28. írta: R. N. Dorina

N. Simon Barbara: A skorpió szíve

A valaha megírt legsötétebb románc története

N. Simon Barbara: A skorpió szíve című regénye tele van mélységekkel. A legsötétebb, legvéresebb és egyben az egyik legerotikusabb dark romance volt ez, amit valaha olvastam. A San Franciscot rettegésben tartó Hell - család piszkosabbnál-piszkosabb üzelmek árán gazdagodott meg és vált méltán hírhedtté: ebbe a családba cseppen bele borzalmas tragédiája kapcsán egy tízéves kislány, Autumn. Apja megölése miatt érzett mélységes gyűlölete és bosszúvágya, kitartása, türelme és keménysége idővel közel viszi őt célja eléréséhez, ám nem várt érzelmei közbeszólnak. Hogy miként lesz egy ártatlan kislányból az Egyesült Államok egyik legnagyobb maffia-szervezetének a feje, megtudhatjátok, ha velem tartotok!

Sajnos sem az interneten, sem a könyvben nem találtam semmit az írónő életével kapcsolatban, amit megoszthatnék veletek, annyit viszont igen, hogy első regénye 2021-ben jelent meg A szerelem üzlete címen. Ennek folytatásaként 2022-ben A szerelem ereje és A szerelem ára című köteteit adta ki, ezek hárman alkotják az írónő Érted-sorozatát. 2023-ban az Érted-sorozattól független történetet elénk táró Az ördög maga címmel került újabb alkotása a boltok polcaira. Az idei, 2024-es évben pedig egy Wattapadra szánt írásfolyamból a rajongók kérésére és javaslatára kerekedett ki az általam is bemutatni kívánt A skorpió szíve című dark romance. N. Simon Barbara magát romantikus és érzéki, erotikus műfajban alkotó írónak tartja, ezért sokakat meglephet ez a sötét maffiaregény - de annyit előre leszögezhetek, hogy ne tévesszen meg senkit a külső, sikamlós pillanatokból ebben sem lesz hiány. 

Ahogy a bevezetőben is említettem, San Francisco legrettegettebb maffiacsaládjának, a Helleknek az életébe csöppen bele főszereplőnk, Autumn, aki 10 évesen szemtanúja lesz annak, ahogy a legifjabb Hell, Gabriel, lelövi az apját. A kislány sokkot kap a vérengzés kellős közepén, amit tovább tetéz a tény, hogy a keménykötésű fiatal férfi magával viszi őt a családi villába és apjával szembeszegülve ott is tartja. Autumnak először elképzelése sincs, hova kerül, csak folyamatosan fegyvereket és testőröket lát maga körül, viszont Gabriel, vagy ahogy magában nevezi, a Skorpió, vigyáz rá, drága iskolákba járatja és megtanítja lovagolni. A gyerek folyamatosan szökni próbál és bosszút forral, az viszont már az elején szöget üt az olvasó fejében is, hogy a rideg bérgyilkos egyszer sem bántja őt ezekért. Ahogy az idő telik, Autumn tudja, hogy apja halálát csak a família és az általuk kiépített birodalom elpusztításával tudja megbosszulni, de, hogy ennek milyen borzalmas ára lesz, csak akkor tudja meg, mikor Gabrielt Szicíliába szólítja a kötelezettsége, és a 17 éves lány a rettegett Mason Hell mellett kell, hogy tovább élje az életét. Gabriel elutazása előtti estén még egy okot ad arra, hogy a lány gyűlölje őt: akarata ellenére elveszi a szüzességét, ami igazán vegyes érzelmeket kelt Autumban, hiszen utálja a történeteket, teste mégis éhezi később a Skorpió érintését. Továbbra is barátjával, Sammel tervezgetik a bosszút, ám Autumn tudja, csak úgy lehet vezér, ha ő is rideg, kemény bérgyilkossá válik. Kiképzését követően elnyeri Mason Hell bizalmát, átgázol mindenkin, aki terve útjába áll - a kedves papa, pedig miután a fél birodalmát Autumnra hagyományozza, meghal. Gabriel hazatértével pedig kaotikus őrület veszi kezdetét a Hell-birtokon: a két hidegvérű gyilkost a bosszú, a gyűlölet és a szerelem egy olyan elegye veszi körül, meg közben persze gyilkosságok, drog, árulás, összeesküvések és rengeteg szex, hogy a végén az olvasó egészen biztos lesz abban, hogy Autumn nem fogja végrehajtani azt a tervet, amit hosszú-hosszú-hosszú évek óta dédelget. Vagy talán mégis? Megtudhatjátok, ha elolvassátok a könyvet! 

Őszinte leszek, számomra ez a könyv AKKORA meglepetés volt, hogy elmondani nem tudom nektek. Direkt nem olvastam el semmit a könyvről, hogy véletlenül se befolyásoljon semmi, majd megérkezett, és elkezdtem olvasni. Nos itt jött a feketeleves: nem tudtam letenni! Nem aludtam inkább éjjel, és egész nap csak kóvályogtam az álmosságtól, de muszáj volt olvasnom. Pörgős, izgalmas és rendkívül kreatív volt a történet felépítése, vezetése, olyan csattanóval a végén, ami még az én sokat látott olvasói szimatomat is becsapta. Meglepett, szórakoztatott és elbűvölt ez a világ, amit az írónő az olvasó elé tárt, valóban tele volt erotikával, fojtott feszültséggel és azért rengeteg vérrel, de valahogy ez az egész balanszban volt, nem volt borzasztó, sem túl sok. A szereplők kidolgozottak és a szokásostól eltérően nem voltak túlmisztifikáltak, akár létezhetnének is. Tényleg a bűvkörébe kerültem. Én mindenkinek ajánlom sok szeretettel elolvasásra, természetesen 18 éves kor felett, azoknak is, akik nem ismerik vagy nem szeretik ezt a műfajt - ezzel egészen biztosan megszeretik majd. 

 

Jó olvasást kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://azolvasasize.blog.hu/api/trackback/id/tr1518441301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása